Ce este de fapt un wedding planner? - The Guest List

Ce este de fapt un wedding planner?

Un job încă neclar pentru multă lume, wedding plannerul (organizatorul de nunţi) deţine un rol mult mai important decât simpla alegere a locaţiei, a invitaţiilor sau aranjamentelor florale. Am abordat astfel subiectul în acest articol, pentru a clarifica toate aspectele acestui job.

 

1. Diferenţa dintre wedding planner, designer şi coordinator

Poate ştiaţi sau nu, în această industrie s-a creat uşor, uşor şi un vocabular de termeni, câteodată greu de înţeles de clienţi. Dar totuşi, haideţi să înţelegem mai bine câţiva dintre aceşti termeni.

Un wedding planner (organizator de nunţi) este cel sau cea ce se ocupă efectiv de toată logistica necesară unui astfel de eveniment, de la recomandări de furnizori şi negocieri de contracte, până la ziua desfăşurării evenimentului conform propriei tale viziuni. El te ajută să determini un concept al evenimentului, resursele necesare acestuia, comunică permanent cu furnizorii, stabileşte aspecte legale precum documentele pentru starea civilă, cununia religioasă şi alte aspecte mai specifice precum modul de servire al băuturilor, programul petrecerii, etc.

Organizatorii de nunţi asigură de obicei şi designul evenimentului şi coordonarea acestuia.

 

Wedding designerul se va ocupa strict de partea estetică a nunţii şi nu include servicii de negociere contracte sau participarea la programările miresei sau mirelui. El este specializat în detalii precum aranjamentele florale, lumini, decorul atât al tavanului cât şi podelei, materiale şi îmbrăcăminte. Designerul aduce un ochi artistic ce poate să conceptualizeze un eveniment şi să transforme o locaţie.

 

Wedding coordinator-ul (coordonatorul de nunţi) este de obicei o persoană ce va asigura servicii timp de câteva zile, maxim o lună (în cele mai multe cazuri). Cea mai importantă muncă a acestora este de se asigura că totul este pus la punct în ziua nunţii: calendarul evenimentului, derularea momentelor la timp, satisfacţia invitaţilor şi a furnizorilor, etc.

 

2. Ce face de fapt un wedding planner

După cum aţi observat şi din diferenţa dintre un organizator, designer şi coordonator de nunţi, wedding plannerul deţine rolul cel mai complex. Acesta oferă servicii încă din momentul cererii în căsătorie, până la sfârşitul petrecerii, respectiv ziua nunţii. Un wedding planner deţine roluri majore într-un astfel de eveniment şi aduce cu el şi o serie de beneficii:

-dezvoltă conceptul şi tema nunţii după personalităţile mirilor;

-identifică resursele necesare încadrate într-un buget;

optimizează costurile (datorită parteneriatelor cu furnizorii, aceştia vă pot oferi reduceri la anumite servicii sau produse);

-vă scapă de grija comunicării permanente cu furnizorii;

-se asigură de orice cerinţă oricât de mică ar fi, spre exemplu ceară pentru lumânări, pachete de împărtăşanie, protocol după cele 2 cununii, pahare, şerveţele, etc.

-datorită experienţei de lucru cu furnizorii, cunoaşte piaţa şi ştie care dintre aceştia oferă servicii de calitate.

 

3. De ce sa apelezi la un wedding planner?

Bineînţeles, nu este uşor să laşi în grija altcuiva propria ta nuntă, însă atunci când lucrezi cu specialişti în domeniu poate ieşi chiar mai bine decât dacă ai fi făcut-o tu.

Astfel, dacă poţi bifa măcar o parte din următoarele afirmaţii, este momentul să te gândeşti la alegerea unui organizator de nunţi:

-nu ai timpul necesar să organizezi tu totul;

-nu eşti sigur pe calitatea serviciilor furnizorilor;

-nu eşti expert în atenţia la detalii;

-multitudinea de lucruri de luat în considerare este covârşitoare;

-îţi doreşti să te distrezi alături de prietenii tăi şi să nu porţi grija aspectelor organizatorice;

-ai o viziune personalizată asupra evenimentului.

 

Organizarea unei nunţi nu este uşoară cu siguranţă. Considerăm că nunta este de fapt o amintire, un eveniment plin de însemnătate, iar grijile organizării acesteia până la ultimul detaliu nu ar trebui să revină protagoniştilor. Astfel, alege să scapi de stres şi să te bucuri de acest eveniment ce îl trăieşti o dată în viaţă. Apelează la noi aici, pentru a te ajuta.